Vooraf aan een behandeling

Voordat u een afspraak maakt bij Natuurgeneeskunde Peerbooms is het aan te raden om medische oorzaken uit te laten sluiten door een huisarts of medisch specialist. Wanneer uit die onderzoeken geen concrete oorzaken naar voren komen en u blijft klachten houden, dan kunt u met behandeling(en) bij Natuurgeneeskunde Peerbooms beginnen. We gaan dan samen kijken naar de klachten.

Natuurgeneeskunde kan aanvullend zijn op reguliere medische geneeskunde, maar kan nooit een behandeling van een regulier arts vervangen. Het is verstandig om uw arts of behandelaar op de hoogte te brengen van de complementaire behandeling. Als u reguliere medicijnen gebruikt, zal ik u nooit adviseren om te stoppen met die medicijnen. Wel kan ik aanraden om met uw arts te overleggen of de medicijnen nog nodig zijn of misschien af te bouwen zijn.


Werkwijze: intake, behandelingen en losse sessies

Bij Natuurgeneeskunde Peerbooms kunt u terecht voor (een combinatie van) Orthomoleculaire voedingstherapie of Natuurgeneeskundige E.E.N.® therapie. Ook is een energetische behandeling, of een nek- en schoudermassage als losse behandeling in te plannen. Welke behandeling of therapievorm voor u het meest geschikt is, wordt samen met u besproken. Vanzelfsprekend kunt u uw wensen kenbaar maken. Samen gaan we op zoek de meest gezonde versie van jezelf zodat klachten (zoveel mogelijk) verdwijnen.

Het eerste consult start met het afnemen van een intake of anamnese. Hierbij bespreken we uitgebreid uw achtergrond. De intake geeft een totaalbeeld van uw klachten en/of wensen en van hieruit wordt uw hulpvraag vastgesteld. Aansluitend op de intake volgt een eerste behandeling.

Een eerste behandeling, maar ook een vervolgbehandeling, kan bestaan uit:

  • het uittesten van voeding en eetgewoonten, levensthema’s, emoties, Bachbloesemremedies, E.E.N.® energetica druppels, Schüssler celzouten, allergieën of andere vragen
  • werken met doelen, een visualisatie
  • of andere technieken en therapieën zoals regressietherapie, lichthealing, de kracht van vergeving of meditatie-, mindfulness- en ademhalingsoefeningen.

In elke behandeling worden uw klachten laag voor laag bekeken totdat we bij de kern uitkomen. Door verstoringen op te sporen en te interpreteren krijgt u inzicht in de oorzaken ervan. Vaak blijkt de oorzaak van klachten te liggen in onverwerkte ervaringen. Door de inzichten kunt u bewust patronen gaan doorbreken die lichaam en geest in onbalans brachten. Door andere patronen ontstaat heelheid van binnen uit en wordt het zelfgenezend vermogen geactiveerd. En als er weer balans is, zullen uw klachten ook verminderen of zelfs verdwijnen.

Een behandeling kan afgerond worden met energieoverdracht, een balancerende oefening, een handmassage of een nek- en schoudermassage. De dieptewerking van de reflexzone therapie heeft een ontspannende en helende werking op stress en spanningen. De volgorde kan wel eens wisselen omdat ik kijk naar de behoefte op dat moment en op intuïtie werk. Na afloop wordt kort geëvalueerd.

U krijgt een behandeling op maat passend bij uw hulpvraag, doordat verschillende ondersteunende therapieën en technieken toegepast en gecombineerd kunnen worden. Want het doel is u als mens in uw totaliteit te helpen met de dieperliggende oorzaak, en niet alleen uw symptomen.


Aantal sessies

De therapie bestaat uit een korte reeks van consulten met een tussenpauze van ongeveer 1-3 weken. Bij een voedingsintolerantie of een  drainageprobleem is dat 6 weken. Deze tussenpauze heeft het lichaam nodig om het natuurlijke genezingsproces weer te activeren.

Gestreefd wordt naar een beperkt aantal behandelsessies, een gemiddelde is 3-5.


Doelgroep

Alle therapievormen zijn geschikt voor alle leeftijden.  Zowel kinderen als volwassenen hebben baat bij de behandeling omdat deze harmoniserend werkt met als doel totaalbalans. Indien nodig zal ik u bij lichamelijke symptomen, ziekten en psychische stoornissen, of als blijkt dat dit voor uw welzijn beter is, doorverwijzen naar de reguliere hulpverlening.

(Bron: https://www.instituuteen.nl)